Meniu principal

Francezii au protestat românește împotriva corupției demnitarilor

Duminică, francezii au protestat împotriva corupției demnitarilor, în mai multe orașe din Hexagon, după biencunoscuta rețetă ”inventată” la noi în țară. Manifestanții au scandat, mai ales în Paris și la Toulouse, împotriva lui Francois Fillon şi Marine Le Pen, implicați în scandaluri legate de angajări fictive, precum şi a corupţiei clasei politice în general, relatează AFP.

Ca și în România, protestul a fost organizat pe Facebook. “Nu vom fi singurii care ne vom face auziţi, România, printre alţii, oferă un exemplu serios în acest moment”, se precizează în evenimentul creat de organizatori. La protestul din Piața Republicii (Paris) au participat peste 700 de cetățeni.

Manifestanţii au scandat “La zdup cu corupţii”, “Fără privilegii”, “Fillon în închisoare, corupţia este otravă”, “Nu există autoritate, fără a fi exemplar: Fillon, 18 noiembrie 2016”, “Nu atinge prada, Penelope” (n.r. – soția lui Francois Fillon). Oamenii au subliniat că este intolerabil, din punctul lor de vedere, “să fie guvernaţi de un corp de aleşi care are posibilitatea de a guverna inversul a ceea ce apără”, după cum scria în apelul de pe rețeaua de socializare.

La Toulouse, circa 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Capitoliului. Ei au bătut în oale şi au scandat “Nu corupţiei”. La Saint Omer (Pas-de-Calais), a fost întins un banner enorm în Grand Place, pentru ca toată lumea să îşi poată scrie plângerile. Mitinguri au mai avut loc şi la Lyon, Angers, Lille sau Rennes. Organizatoriil au anunţat că noi proteste vor avea loc şi duminica viitoare.

(foto: Facebook)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.