Meniu principal

Fostul ministru Iordache, nevoit să voteze împotriva propriei Ordonanțe

Ambasadele UE solicită coaliţiei PSD - ALDE să ceară avizul Comisiei de la Veneţia. Ce spune Iordache

Legea de respingere a Ordonanţei de Urgenţă 13, de modificare a codurilor penale, a fost aprobată, marţi, şi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a fost nevoit să voteze în comisie pentru respingerea ordonanţei, chiar dacă el a fost inițiatorul.

Raportul favorabil Legii de respingere a OUG 13 a fost adoptat în comisie cu 21 de voturi ”pentru” şi 3 abţineri. Legea urmează să meargă în plen, unde va primi votul final.

În timpul dezbaterilor din Comisia juridică, deputatul PNL Ioan Cupşa a arătat că deputaţii trebuie să fie atenţi să nu „vulnerabilizeze” legea de respingere a OUG 13 la o eventuală „critică de neconstituţionalitate”, motiv pentru care liberalii propun ca textul să fie amendat.

„În afară de faptul că trebuie adoptate împreună cele două legi de respingere, respectiv de adoptare a unei ordonanţe, trebuie să fim atenţi să nu vulnerabilizăm legea de respingere a OUG 13 la o eventuală critică de neconstituţionalitate. Aşadar, PNL susţine că textul de la Senat trebuie modificat, trebuie amendat şi drept urmare vom formula două amendamente”, a afirmat liberalul.

El a spus că PNL propune ca textul legii de respingere a OUG 13 să cuprindă faptul că actul şi-a încetat aplicabilitatea la data intrării în vigoare a OUG 14.

„În esenţă, este nevoie să introducem un nou articol care să discute despre aplicabilitatea OUG 13 punând în acord legea pe care noi o vom adopta astăzi în Camera Deputaţilor cu deciziile Curţii Constituţionale anterior pronunţate. Astfel, propunerile PNL sunt următoarele: din articol unic, legea de respingere va avea două articole. Articolul unu cu conţinutul adoptat la Senat, iar la articolul doi vom soluţiona problemele de eventuală neconstituţionalitate a textului de respingere propunând ca articolul să aibă următorul conţinut: OUG 13 şi-a încetat aplicabilitatea la data intrării în vigoare a OUG 14”, a precizat deputatul PNL.

Proiectul de respingere a OUG 13 a fost adoptat însă în forma trimisă de Senat, fiind respinse toate amendamentele propuse.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.