Meniu principal

Fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, se delimitează de scrisoare colegilor săi din Academia Română

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, demisionează din CNATDCU în semn de protest

Fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, a afirmat, pe Facebook, că deși se reăsește printre numele treucte ca semnatare pe scrisoarea naționalistă a Academiei Române, nu se regăsește nici în „stilistica, nici în retorica și nici în multe dintre ideile susținute” în apistola pro-Guvern semnată de 84 de academicieni.  

Mircea Dumitru a precizat că și-a dat acordul ca numele său să apară pe acest mesaj în urmă cu trei săptămâni, fără să cunoască exact conținutul scrisorii. 

„Acum vreo trei săptămâni, am fost pus în temă cu inițiativa unor membri din Academie, care urmau să adreseze un mesaj public privitor la situația geopolitică a țării. Contextul mai general era delimitat de anticipata întâlnire dintre premierul maghiar și președintele SUA, urmată apoi și de întâlnirea cu președintele Federației Ruse. Pe acest fundal, am fost întrebat dacă mă alătur unui apel mai general în care să fie subliniată susținerea unității și a integrității teritoriale și nevoia de a depăși conflictele mari din societatea românească prin dialog activ și cultivarea unor atitudini politice tolerante. Deși toate acestea nu reprezintă temele comune ale intervențiilor mele din ultima vreme în spațiul public, am acceptat că există o sensibilitate la aceste chestiuni și m-am declarat de acord cu ele. Conținutul scrisorii mi-a rămas necunoscut până în momentul publicării lui, astăzi”, a precizat profesorul universitar, Mircea Dumitru, pe Facebook.

(foto: MEDIAFAX)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.