Meniu principal

Fostul diplomat Frank-Walter Steinmeier, viitorul președinte al Germaniei

Germania: Președintele Steinmeier începe consultările pentru ieșirea din impasul politic

Frank-Walter Steinmeier ar urma să fie ales, duminică, ca nou preşedinte al Germaniei, după reuniunea unei adunări constituţionale speciale, care are puterea de a alege următorul șef al statului. Steinmeier va deveni, astfel, al 12-lea preşedinte german din ultimele şapte decenii, bucurându-se atât de sprijinul conservatorilor, cât şi de cel al social-democraţilor, transmite DPA, citată de News.ro.

Această ceremonie de alegere a preşedintelui,o funcție simbolică în Germania, are loc la fiecare cinci ani după o slujbă religioasă şi o întâlnire a formaţiunilor politice de la Berlin.

Steinmeier, în vârstă de 61 de ani, este susţinut pentru poziţia simbolică de preşedinte de către coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel, care se va asigura că acesta va câştiga votul Convenţiei Federale – o adunare constituţională formată din parlamentari şi lideri ai comunităţilor din Germania.

Uniunea Creştin Democrată (CDU) controlează, alături de aliaţii bavarezi de la Uniunea Creştin Socială (CSU) şi de social-democraţii lui Steinmeier, un număr de 923 de voturi în Convenţia Federală.

(foto: Financialexpress.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.