Meniu principal

Forbes: Echipa New York Knicks valorează 3,3 miliarde dolari

Potrivit clasamentului publicat de Forbes, New York Knicks este cea mai valoroasă echipă din Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), pentru al doilea an consecutiv, fiind cotată la 3,3 miliarde dolari.

Valoarea echipei din New York a crescut cu 10% la finalul sezonului 2015-2016, în raport cu sezonul precedent. Anul trecut, gruparea a înregistrat un beneficiu operațional de 141 milioane dolari, un record pentru o echipă din NBA, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 376 milioane dolari.

Aceste rezultate financiare sunt în contradicție cu performanțele sportive mediocre ale lui Knicks, care nu a mai participat la play-off din 2013. În ediția trecută din NBA, New York Knicks a înregistrat 32 de victorii și 50 de înfrângeri, iar evoluțiile din acest sezon sunt la fel de modeste.

În clasamentul stabilit de Forbes, Knicks devansează un alt nume mare din NBA, Los Angeles Lakers, echipă aflată în căutarea gloriei trecute, evaluată la 3 miliarde dolari, poziția a treia fiind ocupată de Golden State Warriors, campioana din 2015 și vicecampioana de anul trecut, cu 2,6 miliarde dolari.

Valoarea medie a celor 30 de echipe din NBA este de 1,36 miliarde dolari, în creștere cu 8% în cursul ultimului an, cu o cifră de afaceri medie de 196 milioane dolari.

Echipa cu cea mai mică valoare estimată din NBA este New Orleans Pelicans (750 milioane dolari).

(foto: NBA.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.