Meniu principal

Fondatorii Mossack Fonseca, arestaţi într-o anchetă legată de un scandal de corupţie din Brazilia

Fondatorii Mossack Fonseca, cabinetul de avocatură aflat în centrul scandalului Panama Papers, au fost arestaţi, joi, în oraşul Panama, iar procurorul general panamez a lansat o anchetă cu privire la presupuse legături pe care aceştia le-ar avea cu scandalul de corupţie Lava Jato din Brazilia, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Juergen Mossack și colegul său Ramon Fonseca, un fost consilier al președintelui panamez Juan Carlos Varela, au fost reținuți și încarcerați într-un post de poliție din capitală, în noaptea de joi spre vineri, în vederea continuării interogatoriului vineri, a declarat pentru presă avocatul lor Elías Solano, preluat de news.ro.

Procuratura panameză a efectuat joi percheziții la sediul Mossack Fonseca.

Procurorul general Kenia Porcell a declarat, într-o conferință de presă, că deține informații potrivit cărora Mossack Fonseca ar fi ”o presupusă organizație infracțională dedicată ascunderii activelor monetare de origine suspectă”.

Ea a spus că reprezentantul brazilian al cabinetului ar fi fost însărcinat să ascundă documente și să elimine dovezi de la cei implicați în activități ilegale anterioare în legătură cu scandalul Lava Jato.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.