Meniu principal

După dezbatere, singurul lucru de care e sigur Iordache e că Dragnea nu știa nimic de Ordonanțe

Comisia juridică a respins Cererea de reexaminare a legii privind încetarea interdicţiilor parlamentarilor aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 - 2013

Dezbaterea publică pe tema Ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codurilor penale s-a încheiat, iar concluzia este că Ministerul Justiției nu are, de fapt, nicio concluzie. Ministrul de resort, Florin Iordache, a declarat că încă nu ştie pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta, proiect de lege sau angajarea răspunderii Guvernului, susţinând că incusiv ultima variantă, angajarea răspunderii, este, de fapt, tot o formă de dezbatere.

”Eu am întrebat în sală pe cei care se opuneau ordonanţei şi aţi văzut că foarte mulţi spuneau să fie o dezbatere în Parlament. Vreau să vă spun că dezbatere înseamnă şi atunci când îşi asumă Guvernul, pentru că în acele cinci zile tot dezbatere înseamnă, când se depun amendamente şi Guvernul şi le poate asuma sau nu”, a spus Iordache.

Ministrul Justiţiei a menționat, de asemenea, că unele prevederi ale Ordonanțelor vor fi modificate însă nu a putut spune ce anume va scoate şi ce va lăsa în textul final. Pe de altă parte, Florin Iordache susține că ideea de a promova cele două Ordonanțe care au scos zeci de mii de oameni pe străzi a fost doar a lui și că Liviu Dragnea sau PSD nici nu știau de intenția sa.

”Varianta iniţială fără îndoială va fi amendată. Vom ţine cont de observaţiile făcute astăzi şi acele prevederi care iniţial erau neclare sau neconcordante cu siguranţă vor fi eliminate. Nu vreau să vă spun ce vom elimina sau dacă vom elimina şi cum vor arăta. În urma consultărilor de azi, am nişte observaţii care vreau să fie cuprinse în textul celor două acte normative”, a mai spus Iordache.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.