Meniu principal

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang, vineri, după ce preşedintele Moon Jae-in al Coreei de Sud, a reamintit că în sport este “important este să participi, nu să câştigi”.

Cinci copii sud-coreeni a purtat lumânări care au intrat în arenă pe ritmurile melodiei Imagine, a lui John Lennon, cântată de artişti sud-coreeni. Mii de porumbei au intrat în arenă, în forma unor sportivi de la snowboard, care au format cercurile olimpice. Apoi torţa a fost purtată, rând pe rând, de mai mulţi campioni coreeni, pe ultima porţiune de două componente ale echipei unite de hochei pe gheaţă a Coreei de Nord şi Coreei de Sud. Cele două sportive i-au predat torţa campioanei olimpice la patinaj artistic Kim Yuna, iar aceasta a fost cea care a aprins flacăra la arena de la Pyeongchang. 

Imnul olimpic a fost interpretat de o soprană sud-coreeană. Thomas Bach a purtat torţa pe o distanţă de aproximativ 200 de metri, până la următorul din ştafetă, Miroslav Lajcak, preşedintele celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Jocurile Olimpice încep azi şi se vor încheia la 25 februarie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.