Meniu principal

”Fiul lui Saul”, cu românul Levente Molnar, recompensat cu un premiu BAFTA

Musicalul ”La La Land”, în regia lui Damien Chazelle, și-a adjudecat nu mai puțin de cinci trofee la gala premiilor BAFTA, de duminică seara. De asemenea, pelicula ”Fiul lui Saul/ Saul Fia”, de László Nemes și cu actorul român Levente Molnar în rol secundar, a primit premiul pentru cel mai bun film străin.

”La La Land” a câștigat câte un premiu BAFTA la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cea mai bună actriţă în rol principal” – Emma Stone, ”cea mai bună imagine” şi ”cea mai bună muzică originală”. Ryan Gosling, în schimb, a pierdut în fața lui Casey Affleck la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”.

Filmul ”Saroo: Drumul spre casă/ Lion”, adaptarea pentru marele ecran a poveştii adevărate ”A Long Way Home”, de Saroo Brierley, a fost recompensat cu două trofee: la categoriile ”cel mai bun actor în rol secundar” – Dev Patel – şi ”cel mai bun scenariu adaptat”.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, câștigătoare a fost desemnată Viola Davis, pentru interpretarea din ”Fences”. 

”Manchester by the sea” a fost premiat şi la categoria cel mai bun scenariu original, scris de Kenneth Lonergan, care a semnat şi regia. Cel mai bun documentar a fost ”13th”, cel mai bun film de animaţie – ”Kubo and the Two Strings”, cel mai bun montaj – ”Hacksaw Ridge”, cel mai bun machiaj – ”Florence Foster Jenkins”, cele mai bune costume – ”Jackie”, cea mai bună scenografie – ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, cele mai bune efecte vizuale – ”The Jungle Book”, şi cel mai bun sunet – ”Arrival”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.