Meniu principal

Gabi Firea și Mirel Palada s-au făcut de râs: au ales un plagiat drept noul logo al Bucureștiului

Madam Firea, ți se inundă Capitala! Lasă parangheliile pe bani grei și vezi-ți de treabă!

După ce, cu o seară înainte, a anunțat cu mare tam-tam câștigătorul concursului organizat pentru conceperea unui nou logo al Bucureștiului, primărița Gabriela Firea a reușit să se facă de râs în mare stil. Municipalitatea a fost nevoită să îl descalifice pe timișoreanul care a conceput logo-ul, după ce internauții au dovedit că desenul era un plagiat al simbolului orașului Taipei (Taiwan). Rămâne, însă, întrebarea cum un juriu atât de titrat precum cel conceput și prezidat, de altfel, de Gabriela Firea (și din care face parte și ”pufosul” Mirel Palada) nu a reușit să descopere plagiatul, atât de ușor demonstrat de oamenii obișnuiți.

“Facem precizarea că toţi participanţii la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale. Regretăm situaţia creată şi, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureştiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraş. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs şi validate de secretariatul tehnic”, a precizat municipalitatea.

Din juriul au făcut parte următorii: Gabriela Firea, prof. Mircia Dumitrescu (membru corespondent al Academiei Române, secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual), Adrian Majuru (directorul Muzeului Municipiului București), Anca Boeriu (lector la departamentul Grafică al UNARTE), dr. Vladimir Nicula (lector Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”), Ioana Ciocan (vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici), Dochița Zenoveiov (brand innovator, „INOVEO”), Bogdan Naumovici (managing partner „23 Communication Ideas”), Corina Vințan (managing partner „Links Associates”) și Mirel Palada (sociolog, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta).

Primăria Capitalei anunţa, miercuri, că Narcis Teodor Lupou, un designer din Timişoara, în vârstă de 32 de ani, a câştigat concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureştiului, premiul care îi va fi acordat acestuia fiind în valoare de 50.000 de lei brut, sumă ce reprezintă cesionarea exclusivă a drepturilor de utilizare a lucrării.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.