Meniu principal

Firea și primarii de Sector încearcă să dreagă busuiocul după ce Tudorache a scăpat ”porumbelul”

Gabriela Firea amplasează încă o statuie în București

Primarul Capitalei şi cei şase primarii de sector au transmis, duminică seara, un comunicat comun în care dau asigurări bucureştenilor că toate hotărârile care îi privesc sunt luate în Consiliul General şi în Consiliile locale. Precizările vin, însă, după ce primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că decizia organizării unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei, locul obişnuit al protestelor antiguvernamentale, s-a luat la nivel de PSD.

„Am aflat cu surprindere că în mediul on-line se vehiculează informaţii potrivit cărora Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti ar organiza evenimente care sunt decise la sediul PSD. Dezminţim categoric aceste zvonuri şi îi asigurăm pe bucureşteni că toate hotărârile care privesc viaţa lor se iau în Consiliul General, Consiliile locale ale celor şase sectoare şi de către conducerile instituţiilor subordonate primăriilor, conduse de funcţionari publici. Le mulţumim, totodată, miniştrilor şi parlamentarilor PSD şi ALDE care susţin în Executiv şi Parlament proiecte de dezvoltare pentru Capitala României”, se arată în declaraţia comună a primarilor, transmisă de municipalitate.

Sâmbătă seara, primarul Sectorului 1, pesedistul Daniel Tudorache, a declarat, la Realitatea TV, că organizarea unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei s-a decis la nivel de partid.

„Decizia să se facă târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată la partid. Sau cel puţin aşa mi se părea important ca toţi liderii importanţi ai partidului să decidă dacă este o decizie bună să se facă acel târg sau nu“, a spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă. După ce manifestanții au demontat schelele aduse în zonă de PMB, Gabriela Firea a anunțat că va organiza târgul într-o altă locație.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.