Meniu principal

Firea anunță demisia managerului Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și face noi promisiuni

Firea anunță demisia managerului Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și face noi promisiuni

Primărița Firea a anunțat, pe Facebook, că în această dimineaţă a făcut o vizită inopinată la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, după ce a primit informaţii privind o situaţie conflictuală între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale din această unitate. Potrivit acesteia, la finalul discuţiilor, managerul Tania Rădulescu şi-a dat demisia de onoare. În continuare, Gabriela Firea a făcut noi promisiuni în privința reabilitării clădirii în care funcționează acest spital.

“Am dorit să discut atât cu managerul acestui spital, care are datoria de a crea toate condiţiile pentru ca activitatea medicală să se desfăşoare fără sincope, coerent şi eficient, cât şi cu profesorii care au misiunea nobilă de a trata pacienţii, dar şi de a forma noi cadre medicale, pentru a lua cât mai rapid toate măsurile necesare astfel încât acest spital, unitate de elită în sistemul medical din România, să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Vorbim despre un spital care funcţionează de 70 de ani, unde sunt şcoliţi anual peste 2.000 de studenţi şi 1.000 de rezidenţi din ţara şi din străinătate”, afirmă primarul Capitalei, Gabriela Firea.
  
Firea mai spune că a dispus constituirea unui grup de lucru care să identifice cât mai rapid un spaţiu nou unde să fie mutat atât spitalul, cât şi ambulatoriul şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară, precizând că în acest an Primăria a alocat spitalului un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, sumă care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar. 
  
Primarul Capitalei mai spune că a cerut conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare de dezinfecţie pentru a preveni apariţia infecţiilor nosocomiale. 
  
De asemenea, Firea anunţă că în urma întâlnirii, managerul actual al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, dr. Tania Rădulescu, a decis să-şi dea demisia de onoare, aceasta urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.