Meniu principal

O veste bună: Festivalul Sighișoara Medievală va fi reluat în acest an

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în acest an va fi reluată organizarea Festivalului Sighișoara Medievală, cel mai mare și longeviv festival medieval din România.

După cum se știe, anul trecut festivalul nu a mai avut loc, din cauza tergiversării organizării concursului de proiecte de către fosta administrație a orașului Sighișoara și a contestațiilor depuse după anunțarea proiectului câștigător.

“Am prezentat, Consiliului Local, Calendarul evenimentelor culturale din 2017 în care sunt câteva evenimente mari pe care Primăria municipiului Sighișoara dorește să le organizeze în acest an. Vrem să reluăm zilele orașului, Festivalul Medieval pe care să îl organizăm noi, ca primărie. De asemenea, Festivalul Folk și, în decembrie, Târgul de Crăciun. Calendarul evenimentelor culturale va fi aprobat în CL Sighișoara abia după ce se va adopta bugetul. Pentru Festivalul Medieval ne-am gândit să organizăm un concurs de proiecte, dar vom spune mai mult după adoptarea bugetului. Întreruperea festivalului de anul trecut nu a fost deloc benefică, dar trebuia să respectăm legalitatea. Sperăm ca acesta să se întoarcă de la comercial, la zona culturală, să predomine partea cultural-medievală”, a declarat Mălăncrăvean.

(foto: Turismsighisoara.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.