Meniu principal

FDGR se alătură iniţiativei USR de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei

FDGR se alătură iniţiativei USR de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDRG) a decis să se alăture iniţiativei USR de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Parlament sau în funcţia de preşedinte al României.

USR a invitat organizaţiile societăţii civile să adune semnături pentru a putea iniţia un referendum pentru revizuirea Constituţiei în vederea introducerii unui articol care să prevadă că nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive la pedeapse cu închisoare pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.

FDGR recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi să semneze listele pentru a putea iniţia referendumul, fiind necesare 500.000 de semnături. 

USR a anunţat în 8 noiembrie că declanşează strângerea de semnături pentru o iniţiativă de revizuire a Constituţiei, astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Parlament sau în funcţia de preşedinte al României.

Textul pe care USR vrea să îl introducă în Constituţie este: ”Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive la pedeapsa închisorii pentru in fracţiuni săvârşite cu intenţie”.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La FDGR se alătură iniţiativei USR de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei

  1. GAVRILESCU ADRIAN spune:

    VREAU SA STIU CUM POT PRIETENI MEI SA SEMNEZE PETITIA.DACA NU AU CALCULATOR.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.