Meniu principal

FBI-ul refuză să-l ajute pe Donald Trump

FBI-ul a respins o solicitare recentă din partea Casei Albe de a demonta public rapoartele media cu privire la presupusele discuţii dintre asociaţii preşedintelui american, Donald Trump, şi Rusia, pe parcursul campaniei prezidenţiale, potrivit unor surse oficiale, citate de CNN News.

Conform unui oficial al Casei Albe, solicitarea a fost făcută după ce FBI-ul a indicat Casei Albe că nu consideră că relatările presei ar fi fost precise. O asemenea solicitare din partea Casei Albe reprezintă o încălcare a procedurilor ce limitează comunicarea cu FBI-ul pe perioada unei investigaţii.

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump. Se presupune că Flynn ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus înaintea investirii lui Donald Trump în funcţie şi că acesta i-ar fi indus în eroare pe oficiali despre această discuţie.

Agenţiile americane de informaţii au apreciat anterior că, pe măsură ce campania prezidenţială din 2016 se derula, oficiali guvernamentali ruşi au dedicat o atenţie sporită pentru a contribui la efortul lui Donald Trump de a câştiga alegerile.

(foto: Todaygh.com)

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.