Meniu principal

Fără număr pentru primari, de la Olguța: lefuri mari, sporuri cât cuprinde

Lia Olguța Vasilescu anunță crearea unui fel de GovITHub, varianta PSD

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu (PSD) s-a lansat, luni, într-o sarabandă a promisiunilor în ședința Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR). Fosta peremistă a criticat actuala “filosofie” a salarizării, în care primarii sunt mai prost plătiţi decât angajaţii lor. Olguța a promis că se va ieşi din acest “populism”, iar veniturile edililor vor creşte şi le vor depăşi pe cele ale directorilor din subordine, dar şi că aceștia vor primi sporuri pentru absorbţia fondurilor europene şi chiar şi pentru vechime în funcţie.

“Nu este normal ca primarul să nu fie cel mai bine plătit dintr-o primărie. Când eram primar la Craiova, toţi directorii aveau salariile peste mine. Secretarul avea salariul aproape triplu decât primarul. Aşa ceva nu mai trebuie acceptat. Trebuie să ieşim odată din populismul acesta în care am intrat de 25 de ani şi de fiecare dată să spunem că nu e normal să creştem salariile primarilor. Ba este foarte normal”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.

Fostul primar al Craiovei afirmă că cea mai mare responsabilitate dintr-o localitate îi aparţine primarului, astfel încât el trebuie să fie şi cel mai bine plătit. Vasilescu a promis o nouă “filosofie” a veniturilor prin noua lege a salarizării unitare, astfel încât să fie acordate atât salarii, cât şi indemnizaţii la care pot fi adăugate sporuri.

“Vă garantez că vom avea o abordare corectă. S-a modificat ceva în filosofia acestei legi în sensul că nu veţi mai fi în acelaşi loc cu salariaţii. Legea va avea două capitole distincţii: partea de indemnizaţii şi partea de salarii. În partea de indemnizaţii niciodată nu puteţi să aveţi sporuri şi deşi sunteţi direct răspunzători de fondurile europene şi de absorbţie sunteţi singurii care nu puteţi lua sporuri pentru absorbţie. Nu puteţi să aveţi nici spor de vechime. Prin această nouă filosofie a legii, indemnizaţiile vor fi separate şi automat niciunul dintre salariaţii dumneavoastră nu poate să mai treacă peste dumneavoastră”, a arătat Olguța Vasilescu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.