Meniu principal

FAN Courier va depăşi, în acest an, pragul cifrei de afaceri de 131 milioane de euro

FAN Courier va depăşi, în acest an, pragul cifrei de afaceri de 131 milioane de euro

FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că va înregistra, în acest an, o creştere de 13,2% a afacerilor, depăşind pragul de 132 milioane euro. Pentru 2018, compania estimează un avans de 10% al afacerilor, deşi este aşteptat să fie un an dificil din cauza impredictibilităţii legislative şi fiscale.

Pe de altă parte, unul dintre fondatorii FAN Courier, Adrian Mihai, a avertizat că piaţa românească de curierat riscă să fie afectată de schimbările legislative şi fiscale anunţate pentru anul viitor.

”Apetitul în creştere al pieţei româneşti pentru servicii de curierat, în principal ca efect al exploziei segmentului de e-commerce, riscă să fie afectat de schimbările legislative şi fiscale anunţate pentru anul 2018, cu impact relevant pentru toţi actorii economici – companii şi consumatori. Pe fondul unor astfel de premise, estimările noastre privind evoluţia business-ului pentru anul viitor sunt mai prudente decât în anii anteriori. Bugetul pentru 2018 va fi construit luând în calcul tot două scenarii – pesimist, pentru care ne pregătim inclusiv de o eventuală stagnare şi scenariul realist-prudent, în care anticipăm o creştere de 10%”, a declarat Adrian Mihai, în comunicatul de presă.

Lipsa predictibilităţii fiscale şi criza de pe piaţa forţei de muncă sunt principalele surse de îngrijorare ale managementului companiei.

”Toate semnalele indică faptul că 2018 va fi un an mai dificil, chiar dacă în statisticile oficiale cifrele sunt optimiste şi arată că economia românească duduie. La incertitudinile care planează în mediul de afaceri, singurul nostru răspuns este să ne continuăm investiţiile şi să luăm toate măsurile care depind de noi astfel încât să minimizăm efectele. În consecinţă, 2018 va fi un an în care ne vom concentra pe de o parte pe finalizarea investiţiilor demarate iar pe de alta, pe controlul costurilor”, a declarat partenerul FAN Courier, Felix Pătrăşcanu.

Până la finalul anului viitor, investiţiile vor depăşi 36,5 de milioane de euro (16,5 milioane euro în 2017 şi 20 de milioane de euro în 2018). Investiţiile majore vizează extinderea principalului HUB al companiei, cel de la Ştefăneşti, şi începerea lucrărilor de construcţie la HUB-ul din Cluj pentru care a fost achiziţionat un teren de 24.000 mp, suprafaţa halei ce urmează a fi construită având o suprafaţă de 5.000 mp.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.