Meniu principal

Explicația stupidă a lui Tăriceanu pentru comunicatul trimis Departamentului de Stat al SUA în numele Parlamentului

Tăriceanu îi face incompetenți pe funcționarii din Ministerul Transporturilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că punctul de vedere exprimat alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, faţă de declaraţia Departamentului de Stat al SUA, însă atribuit Parlamentului României, ar fost, de fapt, destinat românilor. Tăriceanu nu a ratat șansa de a trage un pic de urechi Departamentul de Stat al SUA, sfătuindu-i pe americani să fie un pic mai atenţi şi să analizeze mai în profunzime, şi nu superficial, situația din România.

“Am avut o atitudine publică care, în principal, este destinată românilor, nu neapărat Departamentului de Stat, dar cine are urechi de auzit, să audă. Cred că şi cei de la Departamentul de Stat probabil că vor fi un pic mai atenţi şi vor trebui să analizeze mai în profunzime, şi nu superficial, pe baza nu ştiu căror informaţii, din surse publice sau mai puţin publice, aceste chestiuni”, a declarat Tăriceanu.

El a spus că a simţit că are o datorie faţă de români să nu tolereze astfel de situaţii şi a susţinut că tonul comunicatului pe care l-a semnat alături de Dragnea a fost “ales cu grijă”, pentru a nu da impresia că vor o escaladare.

”Până la urmă, instituţia Parlamentului este cea care reprezintă suveranitatea cetăţenilor români şi acest lucru trebuie subliniat într-un mod civilizat pentru că noi suntem cei mandataţi să elaborăm legile şi aceste legi le elaborăm conform convingerilor politice validate de cetăţenii care ne-au votat”, a adăugat Tăriceanu.

În data de 27 noiembrie, Departamentul de Stat al SUA şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept. 

“Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România”, se arată într-o declaraţie de presă intitulată “România  – propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar”, aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.