Meniu principal

Primul exerciţiu național de testare a securității cibernetice, organizat de SRI

Exerciţiu național de testare a securității cibernetice, organizat de SRI

Serviciul Român de Informaţii (SRI) organizează în premieră, de luni până miercuri, un exerciţiu național de securitate cibernetică. Scopul eset acela de a vedea cum răspund instituţiile de stat şi private la un atac cibernetic. Datele pe care le va obține SRI vor fi folosite la dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la astfel de incidente, informează News.ro.

Prima ediţie CyDEx17 se va desfăşura în poligonul cibernetic al Centrului Naţional Cyberint, creat şi personalizat special pentru acest exerciţiu.

“Exerciţiul va contribui la conştientizarea nivelului de pregătire al entităţilor implicate, în situaţia unui eveniment ce va afecta spaţiul cibernetic la nivel naţional, precum şi la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu”, spun reprezentanţii SRI.

Exerciţiul de securitate cibernetică este organizat de SRI în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Informaţii Externe, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 

La finele săptămânii trecute, peste 200.000 de victime, mai ales instituţii, din cel puţin 150 de ţări au fost afectate de un atac cibernetic masiv. Acesta s-a propagat foarte rapid, iar numărul victimelor ar putea să crească luni, după ce oamenii se vor întoarce la muncă şi îşi vor poni computerele. Au fost afectate spitale britanice, constructorul francez de automobile Renault, inclusiv uzinele Dacia de la Mioveni, sistemul bancar rus, grupul american FedEx sau universităţi din Grecia şi Italia. DE asemenea, una dintre ţinte a fost şi Ministerul Afacerilor Externe.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.