Meniu principal

EXCLUSIV Clotilde Armand: Viitorul USR este la nivel local!

Clotilde Armand, despre ”scuzele” Gabrielei Firea: Un meşteşugar prost dă vina mereu pe unelte

Useriștii s-au adunat, în aceste, zile, la Cluj-Napoca, în cadrul primului Congres național al formațiunii. Un număr de 270 de delegați sunt chemați să-și aleagă atât președintele, cât și componența Biroului Național, a Comisiei de arbitraj și a celei de cenzori. Unul dintre candidații la un post de membru în BN, respectiv de vicepreședinte cu rol de a coordona politicile pe administrație publică locală și extindere, este Clotilde Armand.

Consilier local la Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand spune că viitorul USR stă mai ales în dezvoltarea pe plan local, în contextul în care, după alegerile parlamentare din decembrie 2016, formațiunea s-a concentrat prea mult pe activitatea parlamentară, la nivel central.   

”Eu îmi propun să fiu vocea locală în USR. De aceea am și lansat o campanie care se intitulează <<Hai la pas prin sat!>>, acum trei săptămâni, iar deja s-au format patru grupuri de inițiativă locală. Eu cred că un USR puternic este un USR local”, ne-a declarat Clotilde Armand. 

Din punctul său de vedere, în urma Congresului USR, care a acaparat, de câteva luni, întreaga viață internă a Uniunii, va trebui ca atât membrii, cât mai ales conducerea să-și îndrepte atenția spre dezvoltarea infrastructurii locale de partid, încurajând participarea activă a cetățenilor la viața comunității în care trăiesc.  

”După alegerile parlamentare, focusul a fost foarte mare la nivel central, parlamentar, dar trebuie dezvoltată prezența locală. Noi ne-am angajat, în momentul intrării în politică, să redăm încrederea oamenilor în politicieni, altfel de politicieni, și să-i convingem să participe la viața politică, Iar aceste obiective nu pot fi atinse decât la nivel local”, a mai spus Clotilde Armand.  

Vicepreședintele USR ne-a povestit că ultima sa oprire din cadrul campaniei ”Hai la pas prin sat!” a fost la Zărnești, unde s-a format un grup de acțiune locală format din 21 de membri care vor să strângă semnături pentru o inițiativă cetățenească a cărei scop este amenajarea unei băi în școală.  

”Pe mai departe, după Congres, ttrebuie să ne organizăm pentru a fi mult mai prezenți la nivel local. Din punctul meu de vedere, viitorul USR este la nivel local!”, ne-a mai declarat Clotilde Armand.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.