Meniu principal

Eurostat: Letonia, Slovacia și România, cele mai mari creșteri ale prețurilor la locuințe

România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE

Prețurile la locuințele din România au urcat cu 4,9% în trimestrul doi din 2017, comparativ cu precedentele trei luni, aceasta fiind a treia mare creștere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ, prețurile la locuințe au înregistrat o creștere trimestrială de 1,8% în Uniunea Europeană și de 1,5% în zona euro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor la locuințe au fost raportate în Letonia (6,1%), Slovacia (5,6%) și România (4,9%), iar singurele scăderi au fost consemnate în Ungaria (minus 1,5%) și Belgia (minus 0,7%).

În trimestrul doi din 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, prețurile locuințelor au crescut cu 4,4% în Uniunea Europeană și cu 3,8% în zona euro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor la locuințe au fost raportate în Cehia (13,3%), Irlanda (10,6%) și Lituania (10,2%), Letonia (9,6%), Bulgaria și Suedia (ambele cu 8,6%), Slovenia (8,3%), Portugalia (8%), Ungaria (7,7%), Olanda și România (ambele cu 7,2%), singura scădere fiind în Italia (minus 0,2%).

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.