Meniu principal

Eurodeputatul Negrescu cere implicarea CE privind restricțiile de muncă reintroduse de Elveția

Eurodeputatul Negrescu cere implicarea CE privind restricțiile de muncă reintroduse de Elveția

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a adresat o interpelare Comisiei Europene cu privire la reintroducerea de către Elveția a restricțiilor temporare pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari, el solicitând implicarea urgentă a executivului european în verificarea acestei situații.

Restricțiile temporare pe piața muncii reintroduse de Elveția pentru cetățenii români și bulgari reprezintă un gest nedrept și un semnal de neîncredere transmis de acest stat către România, Bulgaria și Uniunea Europeană deopotrivă, consideră eurodeputatul Victor Negrescu, potrivit unui comunicat transmis miercuri seară.

”Există un număr important de cetățeni români care muncesc pe teritoriul elvețian — conform datelor oficiale, cei mai mulți dintre aceștia sunt înalt calificați. Gestul anunțat astăzi este și un mesaj simbolic de respingere adresat acestora. Solicit Comisiei Europene să verifice de urgență dacă în luarea acestei decizii au fost îndeplinite toate condițiile legale și dacă au fost respectate în detaliu toate criteriile convenite între Uniunea Europeană și statul elvețian în această privință. De asemenea, am solicitat Comisiei Europene să supravegheze procesul de suspendare și să vegheze la reinstalarea în cel mai scurt timp a dreptului la muncă. Este un bun moment ca Uniunea Europeană să arate că își protejează cetățenii și reacționează când există orice semnal că ei sunt tratați incorect”, afirmă eurodeputatul PSD.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.