Meniu principal

Erdogan: Liderii turci îl vor boicota pe ambasadorul SUA

Turcia va trimite 10.000 de tone de ajutoare musulmanilor care au fugit din Myanmar

Liderii turci nu-l vor mai primi pe ambasadorul SUA în Turcia, a declarat, marți, președintele Recep Tayyip Erdogan, în condițiile în care relațiile dintre Ankara și Washington traversează o perioadă extrem de turbulentă, informează AFP.

“Nu-l mai considerăm reprezentantul SUA în Turcia”, a declarat Erdogan în timpul unei deplasări la Belgrad, adăugând că ambasadorul american, John Bass, nu va fi primit de guvernul turc pentru turneul său de rămas bun înainte de a părăsi Ankara în următoarele zile, el urmând să preia postul de ambasador al SUA în Afganistan.

Relațiile dintre Turcia și SUA, două țări partenere în cadrul NATO, traversează o perioadă de puternice tensiuni după inculparea pentru “spionaj”, săptămâna trecută, a unui angajat turc de la consulatul general american din Istanbul.

Acest angajat este acuzat de justiția turcă că de legături cu predicatorul Fetullah Gulen, care s-a autoexilat în SUA și pe care Ankara îl consideră eminența cenușie a puciului eșuat din 15 iulie 2016.

Ca reacție la arestarea lui, Ambasada SUA la Ankara a anunțat duminică suspendarea majorității serviciilor sale pentru eliberare de vize în misiunile diplomatice americane din Turcia. Ankara a luat o măsură similară.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.