Meniu principal

Emmanuel Macron, favorit la alegerile prezidențiale din Franța

Macron, primul în sondajele din Franța

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron ar învinge-o la mare distanță pe lidera de extremă-dreapta, Marine Le Pen, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, însă rezultatul unei confruntări între șefa Frontului Național (FN) și conservatorul Francois Fillon este mai strânsă ca oricând, relevă un sondaj de opinie făcut public luni, potrivit Reuters.

Conform sondajului OpinionWay, Marine Le Pen ar urma să obțină 42% din voturi, comparativ cu 58% pentru Fillon, în cazul în care conservatorul, puternic afectat de un scandal în legătură cu activitatea presupus fictivă a soției sale ca asistent parlamentar, ar ajunge în turul al doilea. Este cel mai ridicat procent pentru Marine Le Pen pentru turul al doilea dintre sondajele din acest an.

Restul datelor din sondaj sunt similare cu cele din sondajele precedente. Marine Le Pen ar urma să câștige primul tur al alegerilor, de pe 23 aprilie, însă ar pierde apoi atât în fața lui Macron, cât și a lui Fillon, în al doilea tur de la 7 mai.

Marine Le Pen este cotată cu 26% pentru primul tur, comparativ cu 22% pentru Macron și 21% pentru Fillon. Macron, centrist, ar fi astfel candidatul cu cele mai mari șanse să o învingă pe Le Pen în turul al doilea. Macron ar urma să obțină 63% din voturi, iar Le Pen — 37%.

(foto: Politico.eu)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.