Meniu principal

Emmanuel Macron, așteptat să nominalizeze noul premier al Franței

Emmanuel Macron, așteptat să nominalizeze noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este așteptat să nominalizeze, în prima sa zi completă de mandat la palatul Elysee, noul premier. De asemenea, acesta se va deplasa la Berlin pentru a purta primele discuţii cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, scrie agenția France Presse, citată de News.ro.

Printre principalii favoriţi la obținerea nominalizării pentru funcția de premier al Franței se numără conservatorul Edouard Philippe, din Les Republicains. Desemnarea acestuia pentru formarea noii echipe guvernamentale ar trimite un semnal clar că Macron speră să atragă alţi tineri reformişti din rândurile republicanilor pentru mişcarea La Republique En Marche (REM). 

”Dacă premierul vine de la dreapta, atunci Emmanuel Macron va putea să atace aceste alegeri legislative prin dinamitarea dreptei tradiţionale, în acelaşi mod în care a făcut şi cu stânga”, a declarat expertul politic Philippe Moreau-Chevrolet.

Macron a reuşit deja să atragă zeci de parlamentari de centru-stânga, care au decis să se alăture mişcării sale pentru a remodela scena politică din Franţa.

Însă, noul preşedinte va întâmpina dificultăţi majore în ceea ce priveşte implementarea reformelor promise pe plan economic, dacă nu va reuşi să obţină o majoritate parlamentară în urma legislativelor din iunie. Acesta a promis că va reforma piaţa muncii, sistemul de pensii şi de ajutoare sociale, precum şi educaţia din Franţa.

”Nu voi schima direcţia unei promisiuni pe care am făcut-o în faţa poporului francez. Franţa este puternică doar atunci când este prosperă”, a declarat, duminică, Macron, în timp ce prelua puterea de la socialistul Francois Hollande.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.