Meniu principal

Emil Boc: Au fost patru hotărâri de CL pentru sprijinirea Lukmed, am plătit intervențiile medicale

Emil Boc: Au fost patru hotărâri de CL pentru sprijinirea Lukmed, am plătit intervențiile medicale

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat la ieşirea din sediul DIICOT, după cinci ore de audieri, că au existat patru hotărâri de Consiliu Local pentru sprijinirea clinicii Lukmed, la solicitările medicului Mihai Lucan. Boc a subliniat că Primăria nu a favorizat pe nimeni, ci doar a urmărit să câştige prin prestigiu şi calitatea serviciilor medicale, adăugând că toţi investitorii sunt sprijiniţi de primărie dacă au cadrul legal. 

„La Cluj, vreau să fie clar, toţi investitorii, dacă au cadru legal, sunt sprijiniţi de primărie, dacă nu, cererile nu sunt acceptate. La fel şi în cazul domnului Lucan, acele solicitări care au avut bază legală au fost promovate spre Consiliul Local, altele au fost oprite şi s-a stabilit ce trebuie făcut conform legii”, a declarat Emil Boc la ieşirea de la DIICOT.

El a precizat că există patru hotărâri de Consiliu Local pentru sprijinirea medicului Lucan, prima fiind din 2004.

„Sunt patru HLC. Prima este din 2004, din perioada de primar a domnului Funar, pe care eu o consider legală şi reflecta viziunea Clujului de a deveni un centru medical puternic. Acea Hotărâre de Consiliu Local stabilea durata asocierii la 45 de ani, preţul de 70 de euro pe metru pătrat şi obiectul – construirea unei clinici. Nu este singura hotărâre de Consiliu Local adoptată. Primăria nu a urmărit să favorizeze pe nimeni, ci să acorde un suport legal tuturor investitorilor.  (…) Municipalitatea nu a urmărit să obţină profit, ci să câştige prin prestigiu şi prin calitatea serviciilor medicale”, a explicat Emil Bog.

Primarul Clujului a precizat că nu a avut informaţii despre ilegalităţile făcute de medicul Lucan, motivând că are un alt domeniu de activitate, iar cunoaşterea acestor lucruri este oricum treaba organelor de anchetă.

Boc a mai spus că a suferit intervenţii medicale la Lukmed şi la Institutul de Urologie.

„Din fericire, în familia mea nu a mai fost nimeni cu pietre la rinichi. Am avut o intervenţie de urgenţă la Institutul de Urologie în 2005, după care am mai avut la clinică două intervenţii medicale la Lukmed. Ultima a fost în 2015, unde am plătit 1.500 de lei, am primit bon de casă, îmi amintesc că a fost seara. Bonul nu-l mai am, dar se poate verifica plata acestei sume de bani”, a spus Boc.

Întrebat dacă va face plângere împotriva lui Emanuel Ungureanu, Emil Boc a precizat că, fiind o persoană publică, nu este treaba sa să se judece în instanţe, însă, dacă Ungureanu „va continua să proforeze calomnii”, îl va acţiona în instanţă.

„Nu am dat niciodată pe nimeni în judecată. Am considerat că, fiind o persoană publică, nu este treaba mea să mă judec cu diverse persoane. Dar nu voi lăsa ca lucrurile să scape de sub control. (…) Toate au o limită. Sunt în punctul în care mă pregătesc să iau altă decizie. Dacă domnul Ungureanu, după această prezenţă a mea aici, în faţa anchetatorilor, va continua să mai profereze calomnii la adresa mea, îl voi acţiona în instanţă”, a spus Boc.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.