Meniu principal

Eliminarea Formularului 088, discutată de preşedintele ANAF cu patronatele

”Succes” al guvernului PSD-LADE: nici 300 de firme n-au optat pentru plata defalcată a TVA

Marți va avea loc prima şedinţă a grupului de lucru care va identifica soluţiile pentru posibilele probleme generate de eliminarea Formularului 088 privind înregistrarea în scop de TVA. La întrunire va participa preşedintele ANAF, Bogdan Stan, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Antreprenoriat.

Din grupul de lucru pe marginea Declarației 088 fac parte reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Patronatului Român, ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, ai Patronatului Tinerilor Întreprinzători, ai Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România şi ai Uniunii Generale a Industriaşilor din România.

Luni a avut loc prima şedinţă a Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat (CCA), la care au participat 42 de reprezentanţi ai partenerilor sociali, ai organizaţiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri şi ai camerelor de comerţ şi industrie.

În cadrul şedinţei, Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a precizat: „Am reuşit deja să colectăm o serie de propuneri valoroase din partea reprezentanţilor mediului de afaceri, propuneri de care vom ţine cont în acţiunile pe care le vom derula în activităţile viitoare ale ministerului. Mă voi consulta cu CCA pentru toate politicile publice pe care urmează să le dezvolt, considerând transparenţa decizională şi parteneriatul public-privat esenţiale în relaţia cu mediul de afaceri”.

(foto: Profit.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.