Meniu principal

Egipt: Șase imigranți nu au mai putut pleca în SUA, după interdicția lui Trump

Autorităţile egiptene au oprit şase imigranţi arabi care doreau să se îmbarce la bordul unui avion care se îndrepta spre Statele Unite, la doar câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a suspendat programul american de primire a refugiaţilor, scrie agenţia de ştiri Reuters.

Cinci irakieni şi un cetăţean din Yemen, care urmau să se îmbarce într-un avion al companiei Egypt Air programat să decoleze spre New York, au fost opriţi de autorităţi, după ce intrarea pe teritoriul Statelor Unite le-a fost interzisă prin Ordinul semnat de Donald Trump, au declarat surse de la Aeroportul din Cairo. Aceştia aveau deja vize valabile pentru Statele Unite.

“Pasagerii, care erau însoţiţi de un reprezentant al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, au fost informaţi despre interdicţia (de intrare pe teritoriul SUA) şi au fost direcţionaţi să contacteze ambasadele americane care au emis vizele”, a declarat o sursă anonimă.

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire a refugiaţilor timp de patru luni, iar a celor din Siria pe termen nedeterminat.

(foto: Albawaba.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.