Meniu principal

Eduard Hellvig și Carmen Dan, audiați despre proteste în Comisia SRI

Hellvig: SRI va preda la CNSAS dosarele foștilor lucrători ai Securității

Eduard Hellvig, șeful Serviciului Român de Informații, și Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, sunt invitați, joi, la Comisia pentru control al SRI, pentru a oferi parlamentarilor informații referitoare la protestele anti-guvernamnetale, din Piața Victoriei. Şedinţa va începe la ora 10.00.

Şedinţa Comisiei a fost convocată de preşedintele ei, Adrian Ţuţuianu. El i-a trimis vineri o scrisoare cu patru întrebări directorului SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu protestele de stradă. Una dintre întrebări vizează dacă s-a urmărit slăbirea puterii de stat sau înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului. Ţuţuianu a precizat că a primit un material din partea SRI pe acest subiect, la scurt timp după transmiterea scrisorii.

Discuţiile au loc şi în contextul unor dispute între ministrul de Interne și SRI pe tema comunicării informaționale. Șefa Ministerului de Interne susține că nu a fost informată cu privire la grupurile violente care au atacat, miercuri noapte, forţele de ordine care asigurau securitatea la protestele din Piaţa Victoriei. Carmen Dan a precizat că mesajul primit de secretarul de stat din MAI prezent la fața locului nu conţinea decât o informaţie cu caracter general, obişnuită, în cadrul schimbului de informaţii operative şi nu era semnat de SRI. 

(foto: Evz.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.