Meniu principal

Echipa de campanie a lui Macron, vizată de un atac informatic masiv

Franța: Legea privind moralizarea vieții politice, adoptată

Echipa de campanie a favoritului la alegerile prezidenţiale din Franţa, Emmanuel Macron, a anunţat că a fost ţinta unui atac informatic de proporţii, în urma căruia au fost publicate online numeroase e-mailuri din campanie, cu o zi şi jumătate înainte ca alegătorii să meargă la urne pentru al doilea tur de scrutin, relatează Reuters. Comisia de Control a campaniei electorale a cerut presei şi cetăţenilor să nu redistribuie conţinutul documentelor interne obţinute de hackeri.

Comisia de Control a campaniei electorale din Franţa a cerut presei şi cetăţenilor să nu facă public sau să distribuie conţinutul documentelor interne ale echipei lui Emmanuel Macron publicate pe reţelele de socializare, relatează AFP, care precizează că distribuţia materialelor cu o zi înainte de alegeri poate reprezenta o încălcare a legii.

Până la nouă gigabytes de date au fost publicate online pe un profil numit EMLEAKS, pe Pastebin, un site care permite distribuirea anonimă de documente.

Deocamdată nu este clar cine este responsabil pentru publicarea datelor şi nici dacă acestea sunt reale.

Într-un comunicat, mişcarea politică a lui Macron, En Marche !, a confirmat atacul informatic.

“Mişcarea En Marche! a fost victima unui atac informatic masiv, coordonat, în această seară (vineri – n.r.), care a permis difuzarea pe reţelele de socializare a mai multor informaţii interne”, se arată în comunicat.

Potrivit En Marche!, documentele arată numai funcţionarea normală a campaniei prezidenţiale, însă documentele autentice au fost amestecate pe reţelele de socializare cu unele false, pentru a răspândi “îndoiala şi dezinformarea”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.