Meniu principal

Duplicitatea celor care ne conduc: pentru PSD, mamele contează doar în anii electorali

Rovana Plumb, avizată de comisia de specialitate din Parlament, cu voturile colegilor

Anul trecut, înainte ca deputații să dea un vot final pe legea privind indemnizațiile pentru creșterea copilului, doamna Rovana Plumb se bătea cu pumnul în piept, ca o vrednică social-democrată ce este, oțărând-se la guvernul tehnocrat, care nu era de acord cu eliminarea plafonului, invocând lipsa de bani.

“Nu putem ține cont de efortul bugetar dacă vorbim de copii. Nu vreau să mai discutăm despre un efort bugetar când vorbim de copii”, a spus Plumb, fost ministru al Muncii în guvernul Victor Ponta. 

Toți pesediștii par să uite cât s-au ”luptat” pentru a le oferi mamelor o facilitate la care au tot dreptul însă pe care, până la urmă, oamenii politici au prezentat-o ca o mare realizare, în perspectiva campaniilor electroale din 2016. Ceea ce pentru PSD și doamna Rovana Plumb reprezenta o ”justiție socială” făcută mamelor și taților pare să nu prea conteze pentru Guvernul Grindeanu.

A trecut, însă, campania electorală, încasările la buget sunt slabe, ”pomenile” promise – multe, astfel încât PSD s-a decis că, până la urmă, copiii nu contează, în 2017, la fel de mult cum contau în 2016. Guvernul pregătește reintroducerea plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului, de anul viitor. Și pentru a nu și-i pune în cap pe părinți, Executivul ar lua în calcul şi varianta ca această indemnizaţie să fie acordată pe o perioadă de patru ani, nu de doi cum este acum.

În martie 2016, aleșii noștri, în funte cu pesediștii și liberalii, au exclus orice plafonare şi au stabilit calcularea indemnizaţiei la 85% din veniturile ultimelor 12 luni muncite în ultimii doi ani. Din păcate, ”minunea” înfăptuită în 2016, în ciuda avertismentelor date de Guvernul Cioloș, pare să aibă zilele numărate.  

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.