Meniu principal

Dresura de animale, pe cale să fie exclusă din activitatea Circului Globus

Circul Globus, amendat de PMB pentru că ține animale sălbatice în cuşti, afară

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din data de 30 ianuarie a fost introdus un proiect de modificare a regulamentului de funcţionare a Circului Globus, ce vizează interzicerea dresurii de animale.

,,Animalele sunt obligate să facă diverse trucuri pe care le-au învăţat, trucuri care sunt cu totul anormale şi neconforme naturii lor. Este imposibil ca circurile să poată oferi animalelor condiţiile de viaţă corespunzătoare celor din libertate. De aceea, specialiştii în dresura animalelor sălbatice susţin că este necesară interzicerea generală a folosirii animalelor sălbatice în circuri”, se arată în expunerea de motive a proiectului de modificare a Regulamentului Circului Globus.

Conform noului regulament, în atribuţiile circului Globus vor intra ,,realizarea şi prezentarea de producţii/coproducţii artistice constând în spectacole de circ şi festivaluri, filme, prezentate publicului în Bucureşti, în ţară şi în străinătate, în scopul promovării actului de cultură şi al educării publicului spectator, urmărind continuarea tradiţiei artei de circ, valorificarea optimă a potenţialului artistic existent, stimularea inovaţiei şi a creativităţii, promovarea pe plan naţional şi internaţional a valorilor artistice autohtone şi universale din domeniul artelor spectacolului”.

(foto: Ziarullumina.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.