Meniu principal

Dragnea susține că Trump i-a zis că România este importantă pentru el

Departamentul de Justiție al SUA a dezvăluit, oficial, cât a plătit Dragnea pentru întâlnirea cu Trump

Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, aflat în SUA cu premierul Sorin Grindeanu, a postat pe Facebook fotografii de la o cină ”în format restrâns” cu Donald Trump.

Dragnea spune că i-a transmis celui care vineri va fi învestit oficial în funcția de președinte al SUA că România îşi doreşte să ducă parteneriatul strategic ”la un alt nivel”.

“Aseară (n.r. – miercuri seara) am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România şi SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!» A fost un dialog cald şi deschis”, a scris pe Facebook preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. Nu a menţionat, însă, în ce calitate a primit invitaţia şi a ironizat precizările Administraţiei Prezidenţiale pe acest subiect (singurul invitat oficial al României este ambasadorum George Maior), spunând că el totuşi ”se încăpăţânează” să meargă.

După ce șeful PSD a afirmat că deplasarea va fi plătită de Camera Deputaților, trezorierul partidului l-a contrazis, precizând că factura va fi, de fapt, achitată de formațiunea social-democrată. Mai mult, se încerca chiar negocierea prețului cu agențiile de turism, pentru ca povara financiară să fie mai mică pe umerii PSD.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Invitaţia primită de Liviu Dragnea este semnată de vicepreşedintelui Comitetului de inaugurare, Elliott Broidy. În invitaţia transmisă lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy scrie că va fi ”plăcerea” lui de a-l invita pe acesta ca oaspete al său la acest eveniment. Programul vizitei prevede un dejun privat cu demnitari străini, miercuri, participarea la un concert, joi, precum şi o cină oferită “la care îşi vor face apariţia” şi Donald Trump şi vicepreşedintele său. Vineri va avea loc ceremonia de depunere a jurământului, parada inaugurală şi un bal, la care va veni şi Donald Trump.

Elliott Broidy este vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare şi membru al Partidului Republica, pentru care a strâns fonduri în timpul campaniei electorale. El este om de afaceri. În 2009, a pledat vinovat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită şi a plătit o cauţiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea.

Şi premierul Sorin Grindeanu a primit o invitaţie pentru a participa, la Washington DC, la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. 

(foto: Facebook Liviu Dragnea)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.