Meniu principal

Dragnea îl compară pe Iohannis cu Iliescu iar pe protestatarii împotriva grațierii – cu minerii

Dragnea, despre ferma fiului său: Habar n-am dacă au percheziţionat şi porcii

Președintele PSD, Liviu Dragnea, cel împotriva căruia au fost adresate lozincile scandate de manifestanții din Piața Universității și marile orașe ale țării, a comentat situația în termeni duri, mai ales în ceea ce îl privește pe șeful statului, Klaus Iohannis.

Dragnea a afirmat că la întoarcerea din SUA l-a găsit pe preşedinte ”în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie”.

Este bine de știut că spusele sale sunt pe aceeași lungime de undă cu mesajele transmise de televiziunile afiliate politic (cu PSD și ALDE) în seara protestului. La Antena 3 și România TV s-a titrat ”lovitură de stat în desfășurare” și ”au pierdut alegerile iar acum protestează”.

”M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date”, a scris Dragnea pe Facebook duminică seara.

În opinia sa, mitingul de duminică seara este un început de lovitură de stat.

Protestul din Capitală s-a încheiat, aproape 30.000 de oameni protestând în faţa Guvernului iar apoi în faţa sediilor PSD şi ALDE. Oamenii s-au strâns la ora 17.00 la Piaţa Universităţii, unde, timp de câteva minute, a fost prezent şi şeful statului, Klaus Iohannis. ”O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia ca zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignaţi”, a spus Iohannis.

Protestele au izbucnit ce Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Ordonanțele ar fi urmat să fie adoptate de Guvern în ședința din data de 18 ianuarie, pe furiș, fără o consultare prealabilă cu instituțiile judiciare sau societatea civilă. La ședință a participat, însă, președintele Klaus Iohannis, care a reuit să oprească adoptarea celor două Ordonanțe.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.