Meniu principal

Nici Dragnea n-a mâncat usturoi: Dezaprob categoric votul din Comisia juridică privind grațierea faptelor de corupție

Dragnea, despre ferma fiului său: Habar n-am dacă au percheziţionat şi porcii

După premierul Sorin Grindeanu, care s-a grăbit să anunțe, miercuri seara, pe Facebook, faptul că Guvernul nu este de acord cu amendamentele adoptate în Comisia juridică a Senatului, ci susține varianta inițială a legii grațierii, depusă de Ministerul Justiției, președintele PSD, Liviu Dragnea, a adoptat p poziție similară.

Dragnea a postat un mesaj pe Facebook prin care promite că va avea o discuție cu membrii Comisiei Juridice a Senatului.

„Dezaprob categoric votul din Comisia juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție. Am spus tot timpul și îmi mențin punctul de vedere că nu susțin grațierea infracțiunilor de corupție. Înțeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuție cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conțină aceste amendamente”, a scris Dragnea pe Facebook.

Comisia juridica a Senatului a adoptat, miercuri, cu cinci voturi ”pentru” (PSD și ALDE), respectiv trei ”împotrivă” (PNL, USR și UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu (PMP), Șerban Nicolae și Liviu Brailoiu (PSD) la proiectul de lege privind grațierea. Doi membri liberali ai comisiei, printre care și Alina Gorghiu, au lipsit de la ședință. Prin amendamentul adoptat, cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență urmează să fie grațiați sub rezerva achitării prejudiciului, în termen de doi ani.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.