Meniu principal

Dragnea, despre proteste: Nu am înţeles exact care este supărarea

Dragnea a ”dezvăluit” cine e statul paralel: ”I-a transmis lui Paul Stănescu că eu voi fi executat”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, referitor la protestele care au avut loc în întreaga ţară, că el „nu a înţeles exact care este supărarea”, iar un act guvernamental „nu se poate desfăşura în felul acesta“. Liviu Dragnea a declarat faptul că nu înţelege motivele protestelor îndreptate împotriva graţierii.

„Eu nu am înţeles exact care este supărarea. Pe de-o parte este preşedintele CEDO care spune public că România trebuie să ia măsuri după modelul Italiei, pe de altă parte, nu am înţeles, ideea că s-ar putea face o ordonanţă de modificare a Codului penal pentru punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale. Dacă nici deciziile Curţii nu mai sunt importante, trebuie să decidem asta, dar împreună cu Curtea Constituţională. Pe de altă parte, eu am primit, şi colegii mei, mai multe mesaje directe şi mult mai multe indirecte de la susţinătorii PSD-ului care vor ca Guvernul să fie lăsat să îşi exercite prerogativele constituţionale pentru că ei au votat acest lucru. În sensul ăsta am văzut ce s-a întâmplat duminica trecută şi acum o săptămână ”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, întrebat în ce decizie a CCR spune că trebuie limitat abuzul în serviciu doar la un anumit prag cu prejudiciu de 200.000 lei sau oricare prejudiciu, Liviu Dragnea a spus că în România nu mai există pedeapsă administrativă.

„Păi avem vreo decizie de la Guvern? Vreau să vă spun o altă părere de a mea care nu vine de la un jurist. Am fost întrebat şi astăzi despre acel prag. Din păcate, după părerea mea, în România nu mai există pedeapsă administrativă, deci chiar nu mai există. Toată lumea vorbeşte pentru orice greşeală, la închisoare. Din ce am înţeles de la nişte jurişti care au analizat acest proiect, până la acea sumă nu înseamnă că nu păţeşte nimic. Înseamnă că acea sumă se recuperează, dar pe cale civilă”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.