Meniu principal

Decizie definitivă: dosarul Liei Olguța Vasilescu se întoarce la DNA

Lia Olguța Vasilescu anunță crearea unui fel de GovITHub, varianta PSD

Judecătorii Curții de apel București au decis, vineri, să retrimită la DNA dosarul fostului primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Motivul l-a constituit faptul că mai multe probe au fost declarate nule. Practic, magistrații Curții de apel au confirmat decizia luată de judecătorii Tribunalului București în luna decembrie a anului trecut. Atunci, procurorii au făcut recurs, însă iată că nu au avut succes. Tot vineri, judecătorii de la CAB au respins și cererea procurorilor ca dosarul să fie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În decembrie, au fost declarate nule mai multe probe strânse de anchetatori. Este vorba despre declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțător, Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie 2016, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.