Meniu principal

Dorin Chirtoacă, cercetat sub control judiciar, vrea să participe la înmormântarea Regelui Mihai

Edilul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, ridicat de procurorii moldoveni din sediul primăriei

Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă,aflat sub controlul judiciar într-un dosar de corupție, le-a solicitat magistraţilor să i se permită participarea la funeraliile Regelui Mihai I, instanţa urmând să ia o decizie săptămâna viitoare, scrie portalul Unimedia, citat de News.ro.

“Este o datorie omenească şi creştină a mea. Voi aduce fotografii din arhiva personală pentru a demonstra că există şi o legătură personală, nu doar decoraţia primită acum patru ani din partea majestăţii sale. Am adus decoraţia în original ca să nu creadă că umblăm cu minciuni. E o legătură personală pe care o pot demonstra, am vorbit şi cu cei de la Casa Regală. Sunt singura persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa şi asta este o datorie şi o obligaţie în plus. Cei de la Casa Regală au spus că îmi pot transmite o înştiinţare în care va fi scris că este binevenită prezenţa mea acolo”, a afirmat Dorin Chirtoacă, în instanţă.

La rândul său, procurorul de caz, Dumitru Robu, a declarat că solicitarea primarului suspendat din Chişinău este neîntemeiată şi s-a arătat convins că, în condiţiile în care  deţine cetăţenia română, Chirtoacă ar putea rămâne în România.

Magistraţii se vor pronunţa săptămâna viitoare asupra solicitării lui Dorin Chirtoacă, cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.