Meniu principal

E oficial: Donald Trump își face zid la granița cu Mexicul

Trump condamnă atentatul de la Londra și susține că teroriștii trebuie tratați într-o manieră mult mai dură

Deși multă lume se îndoia de faptul că Donald Trump chiar va pune în aplicare toate promisiunile suprarealiste din campania electorală, din păcate acestea devin realitate, pe zi ce trece. Miercuri, președintele SUA a semnat Ordonanța prezidențială privind construirea unui zid la granița cu Mexicul.

Trump a transmis, în cadrul ceremoniei de semnare a Ordonanței că va lua măsuri de reducere a fondurilor federale pentru autorităţile statale şi regionale care nu iau măsuri ferme de combatere a imigraţiei. 

Lucrările pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul vor începe îpeste câteva luni iar costurile vor fi suportate în final de Guvernul mexican, afirmă preşedintele american, Donald Trump, într-un interviu acordat postului ABC

“În final, lucrările vor fi suportate de Mexic, aşa cum am spus permanent. Mexicul va plăti zidul în proporţie de sută la sută. Lucrările vor fi rambursate ulterior din orice tranzacţie comercială am avea cu Mexicul. Pot să spun doar că se va plăti. Va fi într-o formă, poate într-o formă complicată. Ceea ce fac este benefic pentru Statele Unite. Va fi foarte benefic şi pentru Mexic. Vrem un Mexic foarte stabil şi solid. Lucrările vor începe în câteva luni, imediat ce vom putea din punct de vedere fizic. Eu aş spune în câteva luni. Planificarea va începe imediat”, a spus Donald Trump, subliniind că discuţiile cu Mexicul vor începe curând.

Mexicul a transmis în mod repetat că nu va finanţa construcţia zidului de frontieră dorit de Administraţia Donald Trump pentru limitarea imigraţiei, a contrabandei şi traficului de droguri.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.