Meniu principal

Donald Trump vrea să-și ia revanșa pentru decretul său antiimigrație

Trump condamnă atentatul de la Londra și susține că teroriștii trebuie tratați într-o manieră mult mai dură

După ce a suferit în februarie și martie înfrângeri judiciare răsunătoare cu privire la decretul său antiimigrație, Donald Trump speră să obțină revanșa luni în recurs, comentează AFP.

Potrivit sistemului juridic al SUA, acest dosar care opune guvernului asociațiile ce susțin că textul proiectului îi vizează în mod discriminatoriu pe musulmani va fi examinat după-amiază la Richmond, capitala Virginiei.

Date fiind importanța și sensibilitatea dosarului, curtea federală își va începe lucrările direct în ședința plenară, cu întregul său complet de judecată, fapt inedit în ultimul sfert de secol, potrivit AFP.

Acești înalți magistrați sunt în număr de 15, dar unul sau doi ar putea să se recuzeze din cauza unui posibil conflict de interese. Lista exactă urmează a fi comunicată luni dimineață.

Pentru Donald Trump și avocații Ministerului american al Justiției, miza este de a convinge că restricțiile față de intrarea în SUA relevă intr-adevăr exercitarea autorității prezidențiale.

Ei trebuie astfel să convingă că acest decret este “vital” pentru securiatea națională, un argument ce și-a pierdut consistența în ultima vreme în care nu a existat vreun atentat jihadist în țară.

Cea de-a doua versiune a decretului intenționează să închidă temporar frontierile americane în fața refugiaților din lumea întreaga și cetățenilor din șase țări cu populație majoritar musulmană, după ce prima versiune a textului menționase șapte țări.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.