Meniu principal

UPDATE Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat un document ”istoric”

Donald Trump şi Kim Jong Un și-au dat mâna, la un summit istoric, în Singapore

UPDATE: Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat marţi un ”document destul de cuprinzător”, potrivit locatarului Casei Albe, relatează BBC News.

”Am decis să lăsăm trecutul în urmă. Lumea va asista la schimbări majore”, a declarat Kim, potrivit translatorului său.

”Mulţumesc foarte mult, a fost fantastic”, i-a spus Trump lui Kim, zâmbind amândoi şi strângându-şi mâinile.

”Suntem foarte mândri de ceea ce s-a întâmplat astăzi (marţi). Întreaga noastră relaţie cu Coreea de Nord şi peninsula coreeană va fi într-o situaţie mult diferită decât a fost în trecut”, a declarat şeful statului american.

După ce au semnat, zâmbit şi dat mâna, cei doi lideri au plecat mai departe. Trump a anunţat că exemplare ale documentului semnat urmau să fie distribuite presei în scurt timp.

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi-au dat mâna marţi, într-un summit istoric, în Singapore. Trump şi Kim au participat la o întâlnire faţă în faţă timp de aproximativ 40 de minute, doar în prezenţa interpreţilor, iar la finalul acesteia preşedintele american a părut optimist în legătură cu capacitatea sa de a convinge Coreea de Nord să-şi abandoneze armamentul nuclear.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că urmează să semneze în scurt timp, împreună cu liderul nord-coreean Kim Jong Un un document, relatează The Associated Press.

Locatarul Casei Albe a refuzat să precizeze ce va semna.

”Mergem în acest moment să semnăm”, a declarat el după ore de discuţii cu Kim, în Singapore.

Întrebat ce va semna, Trump a răspuns ”vom anunţa asta în câteva minute”. El a subliniat că reuniunea ”merge nemaipomenit” şi că s-au înregistrat ”o mulţime de progrese”.

În opinia sa, a fost ”mai bine decât îşi putea imagina oricine”.

Cei doi au ieşit de la prânzul de lucru şi s-au plimbat împreună pe o alee pavată, după care s-au oprit şi au pozat în faţa presei care-i aştepta.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.