Meniu principal

Donald Trump este, oficial, cel de-al 45-lea președinte al SUA

Donald Trump pune sub semnul întrebării Loteria Vizelor, în discursul despre Starea Națiunii

Donald Trump a depus, vineri, la ora 19.00 a României, jurământul de credință față de patrie în cadrul ceremoniei oficiale din fața Capitoliului (Washington DC), devenind astfel al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA). După evenimentul istoric, așa cum o cere cutuma, fostul președinte, Barack Obama, și familia sa au părăsit Casa Albă. Potrivit regulilor din politica americană, fostul șef al statului nu mai poate face politică.

”Eu, Donald Trump, jur solemn să-mi îndeplinesc cu credință atribuțiile de președinte al Statelor Unite și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a prezerva, proteja și apăra Constituția Statelor Unite”, este jurământul rostit de noul președinte al SUA în timpul ceremoniei.

La evenimentul din fața Capitoliului au mai fost prezenți, pe lângă Barack Obama, și foștii președinți Jimmy Carter, George W. Bush și Bill Clinton. Hillary Clinton, contracandidata lui Trump la scrutinul din 8 noiembrie, a fost, de asemenea, prezentă.

”Pentru prea mult timp un mic grup din capitala țării noastre a cules beneficiile guvernării, în timp ce poporul a suportat costurile. Toate acestea se vor schimba începând de aici și acum pentru că acest moment este momentul vostru. Vă aparține”, a afirmat noul președinte al SUA.

Primul care a depus, însă, jurământul a fost noul vicepreședinte, Mike Pence. Ceremonia, desfășurată pe esplanada din fața Capitoliului (sediul Congresului SUA), a fost oficiată de Clarence Thomas, judecător la Curtea Supremă de Justiție.

(foto: Nbcnews.com)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.