Meniu principal

Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului

Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului

Donald Trump a recunoscut, miercuri, Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Prin această decizie istorică – care-i va marca mandatul -, Trump îşi respectă una dintre promisiunile emblematice de campanie. Însă el se izolează şi mai mult pe scena internaţională şi îşi asumă riscul de a neantiza timidele speranţe de reluare a negocierilor de pace între israelieni şi palestinieni.

”Este timpul să se recunoască oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului”, a declarat el într-o scurtă alocuţiune, la Casa Albă, în cursul căreia a insistat asupra voinţei sale de a recunoaşte pur şi simplu ”o realitate”.

”Statele Unite rămân hotărâte să ajute la facilitarea unui acord de pace acceptabil pentru ambele părţi. Intenţionez să fac tot ceea ce-mi stă în putere pentru a ajuta la pecetluirea unui asemenea acord”, a mai spus Trump la pupitru, în picioare, în faţa unui portret al lui George Washington.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.