Meniu principal

Doi pentru șefia PNL: Orban și Bușoi intră, oficial, în cursă

Doi pentru șefia PNL: Ludovic Orban și Cristian Bușoi intră, oficial, în cursă

După retragerea lui Cătălin Predoiu, cursa pentru șefia PNL se duce în doi, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban urmând să depună la partid, luni, moţiunile cu care vor candida pentru postul de preşedinte al formațiunii la Congresul din 17 iunie, de la Romexpo, la care sunt așteptați să participe 5.000 de delegaţi.

Ludovic Orban va sosi la sediul din Modrogan la ora 11.00, în timp ce Cristian Buşoi este programat la ora 15.00. Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte este data de 16 mai.

”Am decis să îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul care va avea loc în data de 17 iunie. O fac cu toată responsabilitatea şi cu toată dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Zi de zi vedem cum tot mai mulţi politicieni aleg să privească în trecut lăsând România fără viitor. PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partdul care va vorbi despre trecut cu nostalgie”, a declarat Cristian Buşoi în data de 5 mai.

Cristian Buşoi este susținut de conducerea PNL București și de cinci din cei șase preşedinţi ai organizaţiilor de sector, singurul nume care lipseşte fiind cel al Ancăi Boagiu, preşedintele PNL Sector 2, informează News.ro. Este vorba de preşedinţii organizaţiilor de sector Victor Picu, preşedinte PNL Sector 1; Florin Alexe, preşedinte PNL Sector 3; Răzvan Sava, preşedinte PNL Sector 4; Cristian Olteanu, preşedinte PNL Sector 5 şi Cornel Pieptea, preşedinte PNL Sector 6. 

Ludovic Orban, în schimb, a anunţat că 24 de lideri de organizaţii judeţene au semnat pentru moţiunea sa, mai mulţi parlamentari, opt primari de municipii reşedinţă de judeţ şi trei preşedinţi de Consilii Judeţene. 

”Colegii care s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte sunt colegii noştri, pe care îi respect. Toată campania pe care o voi derula va fi o campanie marcată de respect faţă de colegii mei, de corectitudine, de fairplay. Nu voi spune niciun cuvânt rău despre colegii mei (…) Eu cred că trebuie să se regăsească în vitoarea echipă a PNL şi oameni care sunt candidaţi care intră în competiţie cu mine sau oameni de calitate şi de valoare care sprijină alţi candidaţi”, a spus Ludovic Orban.

Unul dintre numele intens vehiculate pentru o candidatură la preşedinţia PNL a fost cel al primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, fost secretar general al partidului. Acesta a anunțat, însă, că îl susține pe Ludovic Orban.

”Am luat decizia să ne concentrăm forţele, să oferim o echipă puternică membrilor PNL, pe care să o poată alege în aşa fel încât din 17 iunie să fie un nou început pentru PNL, care să ofere şansa acestui partid de a oferi mecanisme de modernizare pentru ţara noastră şi pentru bunăstarea cetăţenilor”, a declarat Bolojan.

(foto: Bugetul.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Doi pentru șefia PNL: Orban și Bușoi intră, oficial, în cursă

  1. Marinescu Ion spune:

    Domnule Ludovic Orban ce ai facut timp de 25 ani asta vei face si de acum in colo , atita poti sa faci politica de dreapta nu politici de reconstructie asta ai dovedit si cind ai fost Ministru Transportului ,Uniti persoanele capabile din PNL cu toate fortele si faceti un proiect de tara sa scoatem tara din colapsul in care se afla acum si a fost dusa de politicieni care au facut politica si politici de 25 ani. A-ti reusit sa alungati din tara peste 5.000.000 de romani a-ti facut mai mult rau Romaniei decit cele doua razboaie mondiale Nu sunteti capabili sa concesionati cite 5 Hectare de teren pntru fiecare tinar care vrea sa faca o gospadarie la tara/rural,
    cu bani Europeni foarte mult teren al ADS-ului sta pirloaga sau a fost dat la niste smecheri politicieni exemplu Dragnea, Rece, italieni de la Draganesti de Olt , Sireasa , Tatanir etc si foarte mult teren agricol cca 38% din suprafata a fost vindut strainilor la pretul de 600-900$/hectar in perioada cin erea Prim Ministru Domnul Calin Popescu Tariceana si guverna cu PSD-ul nu cunva a-ti facut parte din acelasi partid domnule Ludovic Orban ,Te sustin acei oamnei politici si membri PNL cu care ai fost la guvernare in acea perioada,Faceti pas inapoi cei invechiti si fara proiecte si lasati , sustineti membri PNL cu suflu, cu putere de munca , care au poriecte bune pentru redresarea economiei romanesti sustinetii , nu luati hotaririle cei invechiti fara suflu , patati cu usile inchise pe interese de grup ,Daca nu veti intelegete va va invita Dragnea in Teleorman sa mirositi rosii, castraveti, porci si vaci romanesti, nu mai aveti sansa sa mai voteze populatia inpotriva si sa cistigati cei care nu vreti sa intelegeti ca nu mai merge cum a mers.trebuie sa faceti dovada ca sunteti buni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.