Meniu principal

DNA: 91 de condamnări pentru corupție în luna decembrie, 29 definitive

Ultima zi de înscriere: nimeni nu vrea să fie șef la DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a emis, vineri, un comunicat pre presă prin intermediul căruia a anunțat rezultatele obținute luna trecută. Astfel, 91 de inculpați, printre care un deputat, doi președinți de consiliu județean, un subprefect și un manager de spital, au fost condamnați în decembrie 2016 în urma unor dosare instrumentate de DNA.

Din totalul de 91 de condamnări obținute de DNA, 29 sunt definitive și irevocabile. Printre cei condamnați se mai numără un șef de direcție județeană sanitar- veterinară, un șef de poliție de municipiu, doi primari de comună, un director de la o agenție județeană a mediului și un administrator al unui post local de televiziune. Pedepsele dispuse de judecători față de cei 91 inculpați variază între 14 ani și 1 an cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă”, precizează DNA.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.