Meniu principal

Directorul executiv al Wizz Air: 2017 a fost un an al expansiunii masive pentru noi

Pasagerii cursei Wizz Air, blocați pe aeroportul din Liverpool, vor primi banii înapoi sau vor fi reprogramați

József Váradi, director executiv al Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că 2017 a fost un an al expansiunii masive pentru Wizz Air, că anul trecut compania a transportat peste 6,8 milioane de pasageri pe rutele sale, ceea ce reprezintă o creştere cu 28% şi că a lansat 17 noi rute din România, pentru acest an urmând să lanseze alte trei către Atena, Goteborg şi Nisa.

Despre rezultatele anului trecut, József Váradi afirmă că 2017 a fost un an al expansiunii masive pentru Wizz Air.

”Am avut creşteri semnificative în toate sectoarele de business, care au determinat ca Wizz să devină una dintre companiile aeriene cu cea mai mare creştere şi care au aşezat fundaţia pentru viitoarea dezvoltare a companiei în următorul deceniu”, a mai spus el.

În 2017, Wizz Air a transportat peste 6,8 milioane de pasageri pe rutele sale pe România, ceea ce reprezintă o creştere cu 28% faţă de anul precedent. În total, în toate ţările, 28 de milioane de pasageri au folosit zborurile Wizz Air, cu 24% mai mult faţă de 2016.

În cursul anului trecut, Wizz Air a lansat 17 noi rute din România şi şi-a extins bazele din Cluj-Napoca şi Craiova adăugând două aeronave suplimentare şi creând astfel peste 70 de locuri de muncă directe în cadrul companiei.

De asemenea, Wizz Air va avea 8,8 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România în 2018, cu 16% mai mult decât anul trecut. Wizz Air va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara, iar numărul de angajaţi orientaţi către pasageri va ajunge la peste 950.

În prezent, reţeaua Wizz din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.