Meniu principal

Directorii de școli care au picat examenul se întorc în funcții victorioși

FSLI anunţă declanşarea protestelor - miercuri şi joi pichetează Ministerul Muncii

Peste 500 de directori şi directori adjuncţi de şcoli au fost numiţi prin detaşare, de ministrul Educației, Pavel Năstase, din rândul foştii şefi ai unităţilor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la acesta, potrivit unui document obţinut de News.ro.

Potrivit sursei citate, jumătate de cazuri sunt în București. Din totalul de 502 de numiri, 195 sunt la școli din Bucureşti. În document ,ministerul invocă o hotărâre a Consiliulu de Administrație al IŞM Bucureşti, ”privind încetarea detaşărilor directorilor şi directorilor adjuncţi începând cu 05.02.2017 (finalul semestrului I)”, fără a fi date alte explicaţii cu privire la modul în care s-a făcut detaşarea.

În restul cazurilor, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, au fost invocate motive care ţin de lipsa altor soluţii, nefiind suficiente cadre didactice care să preia atribuţiile de directori sau directori adjuncţi. 

În 9 ianuarie, Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, spunea că cele 2.346 de posturi de director şi cele de 1.136 de director adjunct rămase vacante în urma concursului vor fi ocupate temporar, pentru câteva luni, de persoane detaşate în interesul învăţământului, iar până la data de 14 august 2017,va fi organizat un nou concurs.

Ei precizează că, în 6 ianuarie, din cele 2.346 posturi vacante de director, conform metodologiei, 1.988 au fost ocupate şi 358 au rămas fără titular. Din cele 1.136 posturi vacante de director adjunct, conform metodologiei, 828 au fost ocupate şi 308 au rămas fără titular.

Pe cele 358 de posturi vacante de director, respectiv 308 posturi vacante de director adjunct, în conformitate cu metodologia existentă, inspectorii şcolari generali nu au identificat persoane care ar putea ocupa temporar aceste posturi (nominalizarea trebuia făcută cu acordul scris al persoanelor respective), mai arată Ministerul Educaţiei, citat de News.ro

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.