Meniu principal

Din ce în ce mai multe voci din PSD cer excluderea sau sancționarea lui Mihai Chirica

Duminică, primarul Iașiului, Mihai Chirica, a acordat un interviu în cadrul căruia s-a referit la leadership-ul lui Liviu Dragnea ca la unul depășit de situație. În acest context, au început să apară voci care să ceară fie excluderea, fie sancțonarea drastică a edilului, care deține și funcția de vicepreședinte la nivel național al PSD.

Vicepreşedintele organizației județene PSD Iaşi, Ovidiu Laicu, i-a cerut lui Mihai Chirică demisia de onoare şi a solicitat Biroului Permanent Naţional suspendarea acestuia din funcţia deținută la nivel național. Laicu susţine că primarul Iaşiului „a fost şi este mană cerească pentru adversarii partidului”. 

“Organizaţia nu cere excluderea domnului Chirica, eu vorbesc în nume propriu şi solicit retragerea funcţiilor date de partid, respectiv cea de preşedinte interimar a filialei judeţene Iaşi. Am făcut şi o solicitare Biroului Permanent Naţional pentru suspendarea din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional”, a declarat, duminică, Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi.

Pe de altă parte, șeful PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, este de părere că împotriva primarului Iaşiului ar trebui luată “o măsură drastică de sancţionare”, acest lucru neînsemnând “că punem pumnul în gură membrilor de partid”. Acesta a mai spus că PSD are un “leadership foarte bun”, iar cei care “ies din linia partidului ar trebui să suporte consecinţele statutare”.

„Consider că domnul primar de la Iaşi, Mihai Chirica, ar trebui să fie un soldat disciplinat al partidului nostru, pentru că mai mult ca sigur dacă nu candida cu partidul în spate, astăzi nu era primar. Eu cred – şi s-a dovedit – că domnul preşedinte Liviu Dragnea, conduce şi a condus bine partidul, dat fiind şi rezultatul pe care l-a câştigat partidul. Consider că orice coleg de-al nostru care nu se supune ordinii de partid, statutului politic al partidului, trebuie să suporte consecinţe. Vă spun cu cea mai mare admiraţie pentru domnul preşedinte Liviu Dragnea că, în locul dânsului, aş lua măsuri drastice împotriva domnului Chirica. Dânsul a trimis o delegaţie ca să stea de vorbă cu domnul Chirica şi vom vedea la următoarea întâlnire ce s-a întâmplat, dar văd că din declaraţiile pe care le are zilnic, domnul primar nu a înţeles nimic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.