Meniu principal

Dezbatere publică: elevii vor să încheie mai repede anul școlar 2017 -2018

Școlile din Ialomiţa şi Călăraşi, închise vineri din cauza vremii nefavorabile

Patru asociații ale elevilor, din toată țara, solicită Ministerului Educaţiei Naţionale ca vacanţa de vară să înceapă în data de 16 iunie 2018, cu o săptămână mai devreme faţă de propunerea lansată în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei. Potrivit Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Asociaţiei Elevilor din Bacău, Uniunii Liceenilor Maghiari şi Asociaţiei Elevilor din Maramureş, vacanța de vară ar urma să se termine în data de 2 septembrie 2018. 

Propunere celor patru asociații vine în contextul în care, în a doua parte a lunii iunie, este foarte posibil ca temperaturile să fie mai mari de 30 de grade Celsius, acest fapt scăzând considerabil concentrarea acestora şi eficienţa actului de educaţie, în viziunea reprezentanţilor elevilor.

“De asemenea, examenele de Evaluare şi Naţională şi Bacalaureat se susţin după finalizarea cursurilor, în cazul celui din urmă probele derulându-se până în a doua săptămână din luna iulie. Astfel, în întreaga ţară canicula reprezintă un handicap pentru toţi candidaţii”, se arată în comunicatul de presă emis de celepatru asociații de elevi.

De asemenea, reprezentanţii elevilor solicită Ministerului Educaţiei Naţionale adăugarea datei de 17 noiembrie – Ziua internaţională a elevilor şi studenţilor în categoria zilelor care vor fi marcate în unităţile de învăţământ prin activităţi specifice, alături de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi 5 iunie – Ziua învăţătorului. Ziua de 17 noiembrie se celebrează la nivel internaţional în semn de recunoştinţă pentru elevii şi studenţii din Praga, care pe 17 noiembrie 1939 au organizat o manifestaţie împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia, 9 dintre acesţia fiind ucişi, iar peste 1200 trimişi în lagăre.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.