Meniu principal

Despre ce au discutat Donald Trump ș Valdimir Putin, la telefon?

Rusia şi SUA anunţă un acord pentru armistiţiu în sud-vestul Siriei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a purtat marţi noapte o convorbire telefonică mult aşteptată cu liderul Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi au discutat despre conflictul sirian, precum şi despre posibilitatea de a se întâlni pentru prima dată la summitul liderilor G20, care va avea loc în iulie la Hamburg, transmite DPA, citată de News.ro,

”Preşedintele Trump şi preşedintele Putin au căzut de acord că suferinţa durează de prea mult timp şi toate părţile trebuie să joace un rol în eliminarea violenţelor din Siria ”, a anunţat un reprezentant al Casei Albe.

De asemenea, cei doi au purtat o discuţie detaliată despre conflictul sirian şi au vorbit inclusiv despre implementarea unor zone interzise zborului deasupra Siriei.

Cei doi lideri şi-au exprimat dorinţa de a avea prima întâlnire în marja summitului G30, care va avea loc în perioada 7-8 iulie, la Hamburg. Un alt subiect discutat a fost reprezentat de programul nuclear şi ultimele rachete balistice lansate de regimul de la Phenian.

Relaţiile ruso-americane s-au prăbuşit la un ”minim istoric” ca urmare a susţinerii ruse pentre regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Acum, americanii sunt pregătiţi să trimită inclusiv un diplomat la discuţiile de pace dintre rebeli şi forţele guvernamentale siriene de la Astana.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.